skip to Main Content
+30 2310 471524 / 6974118004 saek.pylaias.amea@sch.gr / saek.pylaias.amea@gmail.com Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα - Παρασκευή 14.00 - 18.00
«Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας»

Επαγγελματικό περίγραμμα ειδικότητας

Ο απόφοιτος της ειδικότητας των ΙΕΚ «Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας» έχει πιστοποιήσει τις εξειδικευμένες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες (επαγγελματική συμπεριφορά) που απέκτησε και οι οποίες είναι απαραίτητες για να εργαστεί κατά μόνας ή στο πλαίσιο ομάδας, επικουρώντας το έργο των υπευθύνων, πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΕΙ και ΑΤΕΙ).

 

 

Τομείς απασχόλησης

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας «Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας» μπορούν να εργαστούν σε:

• Γραφεία διαιτολόγων διατροφολόγων
• Ινστιτούτα αδυνατίσματος
• Κέντρα αισθητικής και ομορφιάς-Πολυδύναμα κέντρα
• Καταστήματα υγιεινών τροφών
• Οίκους ευγηρίας
• Υπηρεσίες catering
• Παιδικούς σταθμούς
• Κατασκηνώσεις
• Νηπιαγωγεία
• Σχολεία
• Φαρμακεία
• Κλινικές
• Νοσοκομεία
• Θεραπευτήρια

του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα στην Ελλάδα και στις χώρες της Ε.Ε.

Ο αριθμός και η ποικιλία των επαγγελματικών ρόλων της συγκεκριμένης ειδικότητας έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, σε σημείο που θεωρείται πλέον ως φυσική συνέπεια της εκάστοτε διαιτητικής εντολής, ειδικά όταν τα τρέχοντα μοντέλα περίθαλψης δίνουν μεγάλη έμφαση στην παροχή υπηρεσιών με κέντρο τον ασθενή και την δια-επαγγελματική ομαδική εργασία. Ο απόφοιτος της ειδικότητας «Στέλεχος Διατροφής &
Διαιτολογίας» με τις εξειδικευμένες γνώσεις που έχει αποκτήσει, επιτρέπει στους Διαιτολόγους-Διατροφολόγους να διευρύνουν τις δεξιότητές τους.

Επαγγελματικά προσόντα

Τα ειδικά επαγγελματικά προσόντα της ειδικότητας «Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας» με εντολή, επίβλεψη και ανάληψη ευθύνης Διαιτολόγου Διατροφολόγου ΑΕΙ -ΑΤΕΙ είναι:

  • Ικανότητα προγραμματισμού και οργάνωσης ενός διαιτολογικού χώρου ή χώρου μαζικής εστίασης.
  • Εκτέλεση με ακρίβεια τεχνικών παρασκευής τροφίμων.
  • Εκτέλεση με ακρίβεια τεχνικών επικοινωνίας με τον πελάτη.
  • Εκτέλεση παρασκευής και διανομής φαγητών σε νοσοκομεία, ώστε το φαγητό των ασθενών να παρασκευάζεται σύμφωνα με το συνταγμένο διαιτολόγιο.
  • Ικανότητα συγκέντρωσης βασικών ανθρωπομετρικών δεδομένων.
  • Ικανότητα συγκέντρωσης βασικών δεδομένων διατροφικής αξιολόγησης.
  • Ικανότητα αναγνώρισης βασικών τεχνικών σύνταξης διαιτολογίου.

 

Back To Top